Sunday, 28 October 2012

Oct 28th, 2012.



i have a lot of things in my head.
i wish i could let them out.
so that i'll feel free.


i miss you.
i still can feel the not-having-you-here,
although its been 7 weeks now.





take care there.
hugs from penang.

Tuesday, 23 October 2012

A Great Weekend at Sedim!


kak sal (senior KRU), kiah (alumni sudaaa), me and alin.
thanks to kak sal sbb heret kiah mai PINK.


Alhamdulillah. terubat rindu. rindu pada sahabat, rindu pada outdoor, rindu pada sungai. few hours out there, buat aku rasa happy sangat. walaupun penat gila babas, tp berbaloi. really worth all the lebams kat kaki and tangan, all the sengalsss segala sendi lengan dan paha, the muntah2 yg mai dari mana tah lepas blek dr sedim, segalanya berbaloi untuk satu lagi pengalaman yg sgt fun. :)

we started our PINK - Program Interaksi KRU with water confident. oh, ni aku paling takutttt dahulu kala. my first water confident masa pegi Pimpin Lanjutan kat Kuala Kangsar Jun 2011 yg lalu. kena pakai life jacket and biar diri terapung dibawa arus sungai. TAPI, kali ni punya water confident bukan takat terapung dalam sungai je..kena TERJUN drpd batu yg bg aku tinggi laa..time nk terjun tu, mak aiii...DUP DAP DUP DAP jantung punya lajuuu. takot sgt ok. well,aku gayat. so mmg tgk bwh, tros ketaq. tp lompat gak,kalau x malu laaahh..huhu. BLUPPPP BLUUPPPP BLUPPP...... naseb air x masok telinga,masok hidung je..huhu. and perasaan masa naek kat permukaan air ialah "fuh,dh selamat!" but then diorang jerit "bukak mata woiii...celik..celikk" sbbnye bob nk amek gambo. "dah celik laaaaa...." =.=' tp diorang x nmpk mata aku. sob3.


fuhh..dah selamat!


the next day, which is the day yg kiah baru sampai dr kl setelah 7jam perjalanan; aktiviti yg paling aku tunggu2 dan nanti2kan, the highlight of the reason kenapa aku join PINK- KAYAK & RAFTING! sangat best! rafting kat wide water is far different than rafting guna raft dari buluh+tiub macam kat Pimpin Lanjutan. kali ni pakai raft yg kena isi angin tuh. aku x igt nama benda alah tu. sgt best langgar2 batu, BOOM masok jeram, tungging terbalik dalam raft. and also kayak kat sungai yg ada arus and batu-batu sangat laen dr kayak kat open sea macam X-BURN dahulu kala. sangkut kat akar-akar pokok, ada buluh, ada pokok tumbang, terbalik masok dalam air dihempap dgn kayak...pergghhh! mmg best! hahahaa.



makaseh en.partner sbb selamatkn diri ini dikala dihempap kayak..haha

eh,partner kita sama baju lah. and mereka roommates. haha

kami yang tak free hair. hahaa.
suka gambar ni sbb kami semua senyum lebar. :)
BOOM! jeram yg best!

get ready nk berlanggar2 dgn batu..
berbahagia berjalan-jalan di dalam hutan.
jungle trekking. :)

then petang tu ade jungle trekking. x pegi pn yg The Tree Top Walk tu sbb kena bayar kalau nk masok. dgr cerita jalan atas jaring2 tu. dah penah dah masa pegi shah alam punya Skytrex dlu. so x ngape lah x pegi pn kali ni.. :)

air terjun yg sangat best menanti masa jungle trekking. yeay! tp still berkobar-kobar nk pegi Gunung Stong, sbb ada air terjun yg lagi dan sangat best..hehe. really love waterfalls and sungai yg jernih.. :)


can u see back there?!!!

dibuli oleh YDP! grrrr....
buleh pekak woh dok sini. air terjun tu terjun laju nk mampos.
and the water is so cool and sedap. :)

ahad. sekejap je sabtu dah abes. we had abseiling in explorace, and blind trail. nama group aku ntok explorace ni ialah- BORING. and the cheers pn sgt boring.. HAHAHA, BORINGGG~~ haha. serious merapu la budak2 ni. tp best sgt. and we won the race! yeay! 5 ekor pacat berjaya dipungut..haha.

this is abseiling.
and aku gayat.

benci arus yg deras. bikin wa mau terbang sajaaa...


BORING
yg cool dan merapu.


kami 3 peserta pertama yg mandi lumpur. and kena tunggu for the rest, 50+ asenye.
facial free.haha..

outcome BLIND TRAIL

semua colour nk sama je..haha
upacara penyerahan sijil dr pihak Rapid Fire kpd YDP KRU 2012/2013

berakhir sudah PINK 2012 yg penuh dgn kenangan. mandi sungai sepuas hati sampai lunch pn kat sungai..haha. thanks guys, my weekend was great with u guys! :D

moga ukhuwah antara kita kekal selamanya.
:)

SEDIM @ PINK 2012

Monday, 15 October 2012

.nothing.









































is it true?



i'm thinking bout u now.
but i know u never read my blog.

Saturday, 13 October 2012

Saturday, 6 October 2012

soo excitedddd!

terasa teruja bila KRU punya activities macam melepsss je sem nih. eh, bukan sem ni je. tp tiap-tiap sem including sem yg aku xdak kat usm, terkapai-kapai practical nun jauh di PJ sana. heh. segala activities aku kena tekan 'DECLINE' kat event invitation kat fb. sakit hati. sem sebelum practical pn x dpt join macam-macam since kat kaki ada luka yg kena jahit 5 jahitan akibat ke-loqlaq-an diri sniri x pakai kasut masa aktiviti lasak kat kem. padan muka. lastly dapat la join X-HOLE semata-mata. i had a great time there, walaupun kaki x fully heal lagi masa tu. gigih nk join, naseb nothing bad happened.

oh, keterujaan ini harus dipositifkan dengan men-settle-kan semua kerja yg wajar disettlekn before pegi berjimba. ngeh ngeh. lupa, makin teruja sebab orang cheras mungkin balik ntok join PINK. sila jgn hampakan harapan beta. makaseh. :)


Literature review, i don't know where i should start.
oh final year. final year lah kena join macam-macam. tapi final year lah banyak assignments + labs + FYP.
i still need time to enjoy. rite? :)

x mengapa, settle kan slides presentation for LSP 402 dulu.
one-by-one bebeh.


banner KRU terlindung oleh budak-budak ini.
:)



dh macam karangan pulak. okbye.

Friday, 5 October 2012

weird

feel weird, when you are not here.
and i'm stuck in my room 24/7.




and i have lab report to settle.
literature review to write.
assignments to complete.










and i want domino's badly.
but i still don't get it.

i hate being like this.

Monday, 1 October 2012

3 minggu dah berlalu di tahun akhir. =)


cute isn't it? ;)

this is a meal for 2. but please, 3 person also mengah mau settlekan.

kiah-and-i
sopan-version.
kiah-and-i
ngokngek-version
sorang mata bulat, sorang pipi bulat.
haha.

hi, ini cikgu gangster.
hi. ini budak final year yg kwn2 course 3 tahun dah settle.

oh. i just love to take picture of tissue.

tutti frutti yg tunggu setaun baru dapat..haha. makaseh buncet sbb blanje tuti! :D
lepas ni kita carik benda apa pulak nk try ek..hehe



ini makan tadi. yg menyebabkan mata xleh lelap lagi, 0230 dah oiii...class cina 0800!
Hero Burger Bakar @ kedai belakang stadium.
credit to kak naz, mamu and roommate beliau.
sodap.sampai ada yg terus lapaq lepas tgk gambo ni.
:D


oh. ini tajuk FYP saya.
:)
moga saya berjaya. aminn.


trying to have fun and enjoy my final year. in less than a year, I'll be graduating, insyaAllah. till then, enjoy! enjoy in each and every thing i have to do. :)

and trying to adapt having only A ROOM now.